Wanneer drukwerk een strategisch element is in je marketing mix, is de selectie van je drukker ook strategisch.

Evalueer deze 5 criteria om juist te kiezen.

 

01

Is jouw type drukwerk 'core business' voor je drukker?

Drukken is maar een klein stukje van de puzzel. Goed drukwerk is immers het resultaat van vele elementen die op het einde perfect in elkaar moeten passen. Informeer op voorhand goed hoe vaak de drukker jouw soort werk op de planning heeft staan. Zoniet loop je het risico om het leergeld te betalen.

02

Advies over lay-out, bedrukbaarheid, papier, afwerking in huis ?

Indien je grafische kennis over drukwerk beperkt is, dan heb je nood aan ondersteuning om goed drukwerk te bedenken en te creëren. Middelmatig drukwerk is zonde van het geld. Goed drukwerk begint met goed advies.

03

Interne account manager (=opvolging) structuur

Drukwerk is maatwerk. Wanneer je veel belang hecht aan je drukwerk, zorg er dan voor dat je drukker een structuur heeft (lees mensen in dienst) die met kennis van zaken je dossier gaan opvolgen en die je begeleiden.

04

Vakmanschap en kwaliteit in DNA

Zorg ervoor dat je drukker vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel (en DNA) heeft staan. Er is wel degelijk een verschil tussen drukkers, ook op het vlak van kwaliteit, service en vakmanschap.

05

Customer centric of machine/process centric ?

Is jouw drukker georganiseerd rond de klant en de specifieke dossiers of is het een industriële drukker, georganiseerd rond het drukproces en de optimalisatie. Verwacht je een persoonlijk contact, advies, feed-back, flexibiliteit of enkel een orderbevestiging, drukwerk en een factuur ?